Wszystkiego dobrego i Wesolych Swiat :mikolaj
Tylna wycieraczka się sama włącza OIIFL Combi
Zwiń
X
-
Tylna wycieraczka się sama włącza OIIFL Combi
Witam!
Mam taki problem: czasem (nie jest to regułą) jeśli zostawię auto na wstecznym biegu, przy ponownym włączeniu zapłonu tylna wycieraczka się sama włącza (jedno machnięcie). Nie muszę chyba dodawać, że jak wyłączałem zapłon wycieraczka była wyłączona.
Poza tym wycieraczka działa najzupełniej normalnie...
Miał ktoś coś podobnego?Jest: Czeszka-warta-grzeszka
Jest: Fiat Grande Punto 5d 2009 1.4 8v LPG
Była: Astra F Kombi 1997 1.6 8v
Była: Agila 2001 1.2 16v
Była: Astra F 3d 1992 1.4 8v LPG
-
-
qbus102, a masz wtedy włączone przednie wycieraczki :?: (manualnie albo czujnik deszcz/zmierzch)kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
nie, wyłączone... a czujników nie mamJest: Czeszka-warta-grzeszka
Komentarz
-
-
Re: Tylna wycieraczka się sama włącza OIIFL Combi
Zamieszczone przez qbus102Witam!
Mam taki problem: czasem (nie jest to regułą) jeśli zostawię auto na wstecznym biegu, przy ponownym włączeniu zapłonu tylna wycieraczka się sama włącza (jedno machnięcie). Nie muszę chyba dodawać, że jak wyłączałem zapłon wycieraczka była wyłączona.
Poza tym wycieraczka działa najzupełniej normalnie...
Miał ktoś coś podobnego?
Poszukaj kolegi z okolic co by sie wpioł i sprawdzil.
Komentarz
-
-
Re: Tylna wycieraczka się sama włącza OIIFL Combi
Zamieszczone przez siemi1masz tak zakodowene, VCDSem można to wyłączyć powodem jest wsteczny bieg moim zdaniem zostawiony w aucie.Jest: Czeszka-warta-grzeszka
Komentarz
-
-
Warto sprawdzić i ew wylaczyc jak sie będzie ponawialo może gdzie jakis jest rpzebicie ze to działa nie prawidłowo, w ten sposób prosty możesz jedna rzecz wykluczyć.
To tak jak z automatycznym zapalaniem świateł drogowych z dziennych po przekroczeniu 140km/h czasami nie zadziała to tylko elektronika, może czujnik biegu wstecznego cos krzaczy sie czasami z sygnalem do kompa... cholera wie.
Komentarz
-
-
qbus102, Prawdopodobnie masz wilgoć w elektronice wycieraczki albo oring przepuszcza i zalewa elektronikę , to co opisuje kolega semi1 dotyczy zakodowanej opcji ruchu wycieraczki przy włączeniu wstecznego biegu ale pod warunkiem że masz włączone przednie wycieraczki , inaczej tylna wycieraczka nie ma prawa samoczynnie wykonać ruchu .
U Ciebie natomiast wycieraczka robi jeden ruch po włączeniu zapłonu .
Zobacz bardzo podobny temat jest już na forum i winowajcą była elektronika silnika wycieraczki ( a raczej jej zalanie ) 8) .
Komentarz
-
Komentarz